Ma próbáltunk kirándulós napot tartani, és egyben áttérni a kanadai menetrendre - itt a vacsora a főétkezés.

Kitűzött célok:

  • kirándulás
  • Kristóf szeretné elkezdeni a bagolyt
  • Bencét rávenni egy kis matekozásra

Bagoly

Reggeli után elkezdtük Kristóffal a duolingót. Kristóf is elkedezdett betűket felismerni / próbálkozni az olvasással, így elérkezett az idő, hogy vele is megpróbáljuk. Bence több mint 200 napos szériánál tart, Kristóf is nyilván szeretne játszani, így kicsit megkaparinthatja a gépemet is, és ez nekik még csak egy játék. És úgy gondoltuk, ez segítheti egyszerre az angol tanulást is (primary-ben próbálják már őket olvastatni, betűzni, hiszen szeptembertől elsős lesz majd), és remélhetőleg segíteni fogja Kristóf magyar tudását is, hiszen a kérdések / válaszok fele magyarul van. És nem mellesleg, remek zsarolási potenciál a bagoly-játék!

Első lecke 15 kérdés volt, új szavak: man / womna, girl / boy, “a”, és “I am”. Az olvasáshoz kellett elég sok segítség, de Kristóf becsületesen küzdött. Holnap folytatjuk!

Bence ma undok viselkedéséért bagoly-megvonásban részesült.

Kirándulás

Még mindig autó nélkül vagyunk, viszont szerettünk volna egyet sétálni. Tervben van a közeli Sandy Lake Park
meglátogatása, de későn tudtunk volna elindulni, Ilka még nincs is teljesen rendben, úgyhogy inkább a közelebbi Papermill Lake Beach Park-ra

esett a választás. A helyi erők szerint ebben nyáron fürdeni is lehet, és elvileg még vízimentő is van kint, homokok az alja, és a part közelében sekély. Itt már sétáltunk többször, de ma a terv az volt, hogy megpróbáljuk körbesétálni.

Sikerült a tóhoz lesétálni, de körbemenni nem.